Pszichoverzum Lélektani és Fejlesztő Központ

FELNŐTTEKNEK
pszichológiai, életvezetési tanácsadás
komplex személyiségelemzés
autogén tréning, relaxáció
családterápia, párterápia
Mediáció
GYEREKEKNEK
gyermekpszichológiai tanácsadás

pedagógiai és gyógypedagógiai fejlesztés
MUNKATÁRSAK
KAPCSOLAT


 Mucsányiné Palotás Edna
fejlesztő pedagógus

„Szent kincs a gyermek teste, lelke, Szeretni kell azt melegen, És fölnevelni féltő gonddal, Hogy tiszta, jó, erős legyen!”

Üdvözlöm, Mucsányiné Palotás Edna vagyok.

Mint fejlesztő pedagógus és 4 gyermek édesanyja tudom, hogy minden gyermek kincs. Sok- sok értékkel.

Körülöttünk a világ egyre markánsabban változik. A globalizációs folyamatok, a média agresszív hatásai, az elidegenedés mind arra mutatnak, hogy gyermekeinknek egy sok szempontból új világban kell megállni a helyüket, ahol a követelmények óriásiak. Nem csoda, hogy az elmúlt években megnőtt a különféle problémákkal küzdő, segítséget igénylő gyermekek száma.

Fő feladatomnak a gyermeki személyiség egyéni kibontakoztatását tartom a lehetőségek, adottságok szerint.

Egyéni és kis csoportos fejlesztést végzek. Óvodáskorú tanítványaim iskola éretlen, diszlexia veszélyeztetett, megkésett beszédfejlődésű, mozgás éretlen, figyelemzavaros, viselkedés problémás, hiperaktív vagy „lelassult” gyermekek.

A kisiskolások között legtöbb a diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás, figyelemzavaros vagy hiperaktív tanuló, de van, akinek artikulációs zavara, mentális deficitje van.

Foglalkozásaim 60 percesek, személyre szabottak. Egyéb általános módszerek mellett a Nild és az Alapozó idegrendszeri fejlesztést alkalmazom. Megkeresem azt a képességszintet, ahol a gyermek jól teljesít, és erre építek.

A fejlesztést felmérés előzi meg, melyről a szülőt/ szülőket a vizsgálat végén személyesen tájékoztatom. Az órán váltakozva jelennek meg a mozgásos és az ülő, kognitív feladatok. Nagy hangsúlyt fektetek a ritmusosságra, ami a magyar nyelv helyes elsajátításának lételeme, a finom motorikára, amely az írás oktatás, rajzolás elengedhetetlen feltétele, és a helyes logikai gondolkodás kialakítására.

Az óráimat sok beszéddel, mondókával, énekkel tarkítom.Elérhetőség: 06709420949

 

 
Pszichológus magánrendelés

Budapest, XVII. kerület

+36 30 733 80 62


Címkefelhő: pszichológus 17. kerület; gyermekpszichológus 17. kerület; komplex személyiségelemzés; önismeret; pszichológiai, életvezetési tanácsadás; párkapcsolati problémák kezelése; hangulatzavarok kezelése; pánikbetegség; pánik; szorongás; fóbia; depresszió; kényszeresség; szociális fóbia; alvászavar; szexuális problémák; feszültségoldás; önbizalom fejlesztése; identitás problémák; életút- és karrierproblémák; kommunikációs zavarok; stresszkezelés; autogén tréning; relaxáció; allergia kezelése NLP-vel; pályaválasztási tanácsadás; gyermekpszichológiai tanácsadás; családterápia; párterápia; álláskeresési támogatás tréning, alapozó terápia, nild terápia, tsmt, fejlesztő pedagógus, diszlexia, gyógypedagógus